Annonse
00:00 - 16. september 2016

Gaute Brochmann: Arkitekter i identitetskrise

Når arkitekter snakker om identitets­krise, peker det først og fremst mot dem selv, skriver Gaute Brochmann.

Sprikende: Årets Arkitekturtriennale er viet en verden i endring. Det er en i overkant bred tilnærming. Den store konferansen var en brokete affære. Og det kaoset som råder i hovedutstillingen på DogA, viser at det neppe var en tilfeldighet. Foto: Istvan Virag / Oslo Architecture Triennale
Annonse

I trengselen i foajeen til Operaen før Oslo Arkitekturtriennale (OAT) 2016 skulle starte, skjønte jeg plutselig hvorfor After Belonging (Etter Tilhørighet) må ha syntes å være et logisk temavalg. For selv om jeg uten å flytte bena kunne høre både tysk, fransk, ­engelsk og det jeg kan anta var kinesisk, var dette samtidig en forbløffende homogen gruppe mennesker. Hundrevis av menn og kvinner, tilsynelatende i alderen 37–41 år, kledd i fargeløse klær, så ensartede i sin diskré mumling at det var umulig å gjette på hvem som snakket hvilket språk.

 

Så mens jeg litt senere overvar kronprinsens velkomsttale og ble slått over hvor stor og velsmurt denne arkitekturens festdag er blitt, tenkte jeg samtidig jeg at de kanskje har rett, kuratorene i After Belonging Agency. Verden er blitt mindre. Kanskje er jeg virkelig del av en generasjon som føler seg hjemme der vi til enhver tid setter telefonen og den bærbare Macen til ladning. Og at det i så fall skulle bli spennende å se hva slags arkitektur som var responsen på denne nye virkeligheten.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur