Annonse
00:01 - 23. september 2016

Fastlåst i det brutale

Regjeringen åpner for å droppe Jonas Dahlbergs minnested for 22. juli på Sørbråten. Det vil være et tap for kunsthistorien, mener Magdalena Malm, direktør for Statens konstråd i Sverige.

Innbyr til refleksjon: Magdalena Malm, direktør for Statens konstråd i Sverige, mener Jonas Dahlbergs minnested for 22. juli er et av de beste offentlige kunstverkene på lang tid. Foto: Ricard Estay/Statens konstråd
Annonse

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) åpner for å skrinlegge minnestedet til den svenske kunstneren Jonas Dahlberg på Sørbråten, for å få en slutt på protestene fra naboer og etterlatte og unngå en potensielt opprivende rettssak. «En veldig problematisk beslutning», har du uttalt til SVT?

– Det vil være et enormt tap om verket ikke blir laget. Det vil være veldig vanskelig å finne noe som kan erstatte det.

Hvorfor?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur