Annonse
00:00 - 05. august 2016

Skjødesløs og generøs

Etter to år i fengsel vender Gucci Mane tilbake som en forvandlet mann. Det var på tide.

Kjappas: Gucci Mane spilte inn det nye albumet sitt på fire dager. Foto: Johnathan Mannion
Annonse

Det går unna i Atlanta. Én time etter at Radric Davies, alias Gucci Mane (36), byens evige rap-underdog, ble løslatt fra fengselet der han hadde sonet i to år for umotiverte overfall og våpenbesittelse, var han i studio igjen. Datoen var 26. mai.

To dager senere var «First Day Out The Feds» ute som single, med en klassisk guccisk åpningslinje: «I’m hearing shooters loading pistols while I’m brushing my teeth.» Tannpuss og paranoia, altså. Frykten for at den hverdagslige, rytmiske lyden av børsten mot tennene kanskje kamuflerer en annen: pistolen som lades i et sårbart øyeblikk.

Slike øyeblikk, der noe sanselig hverdagslig settes sammen med noe ekstraordinært farlig eller luksuriøst, er noe av en signatur i Gucci Manes voluminøse katalog. Hvem ellers kan sammenligne et juvelbesatt armbåndsur med en skivet tomat, eller diamanter med julenissens skjegg?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse