Annonse
00:00 - 12. august 2016

Kvinnen ved verdens ende

80 år og fortsatt tøffest i gata. På sin siste plate har den brasilianske giganten Elza Soares fått hjelp av et kobbel unge musikere, og resultatet er makeløst.

Mørkt: Elza Soares harde liv kommer til uttrykk i A Mulher do Fim do Mundo. Stemmen hennes leder an inn i en verden av døde og døende, transvestitter og forbrytere, elskere og voldsmenn, mødre og brødre. Foto: William Volcov/Zuma Press/NTB Scanpix
Annonse

Du så henne kanskje synge under OLs åpningsseremoni sist lørdag? Elza Soares var intet åpenbart valg for filmregissør Fernando Meirelles (City of God), som hadde ansvaret for seremonien, da han skulle plukke artister. Hun er antagelig rundt 80 år, kildene spriker, og ser ut som alt annet enn en solbrun, bekymringsløs girl from Ipanema.

Livet hennes har vært hardt, og Elza er fremdeles tøffere enn tøffest. Det skjønner alle som låner øre til hennes siste plate A Mulher do Fim do Mundo. Den ble utgitt i Brasil i slutten av 2015, og i sommer lansert i resten av verden med engelsk tittel: The Woman at the End of the World.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse