Annonse
00:00 - 26. august 2016

Karin Hindsbo: Kjære nye student

Kjære nye student, bruk ikke dyrebar tid på lese babbel av folk som ikke kan skrive, skriver Karin Hindsbo.

Annonse

Nylig var jeg så heldig å få åpne det nye studieåret i Bergen. Og jeg må bare være helt ærlig og si: Kjære student, det er ingen enkel oppgave du har gått i gang med! For selv om det å studere er magisk, et helt fantastisk privilegium, en stor gave, så har du fryktelige øyeblikk i vente. For å parafrasere Charles Dickens (ja, det må til, dette er faktisk såpass alvorlig): Du står nå på terskelen til den beste og den verste av tider.

Du kommer til å bli frustrert, rasende, redd. Du kommer til å få hjertet ditt knust og selvtilliten din smadret. Men det er greit. Fremtiden trenger ikke nok en oppesen besserwisser som vet og kan alt. Nei, vi trenger mennesker som stiller spørsmål ved det som skjer rundt dem. Personer som med jevne mellomrom tviler også på seg selv.

Du kommer til å føle deg alene. Til tross for fulle lesesaler og brosjyrer spekket med fritidstilbud, er det ofte et ensom liv å være student. Og det skal det også være. Du må fordøye og absorbere store mengder ny kunnskap, en jobb som du – og bare du – kan gjøre. For du må tenke selv, ikke kun i flokk.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse