Annonse
00:00 - 05. august 2016

Inn og ut av fengsel

Tyrkiske journalister fengsles i hopetall i Erdogans utrenskning. Bülent Mumay ble løslatt, men er fortsatt redd for myndighetene.

Rettergang: Bülent Mumay vil ikke forlate Tyrkia, selv om han ble fengslet forrige uke. – Jeg tror de satte meg opp på listen for å gi en beskjed til resten av pressen. Selv om du ikke er del av Gülen, så bør du være redd. Foto: Ali Aksoyer/AP/NTB Scanpix
Annonse

Forrige mandag fikk Bülent Mumay en telefon fra tidligere naboer klokken fem på morgenen. De fortalte at politiet besøkte det gamle huset hans og prøvde å finne ham. Han oppdaget snart at navnet hans stod på en liste, publisert på en nettside som støtter Tyrkias myndigheter, der 42 personer ble anklaget for å delta i militærkuppet 15. juli, og å ha koblinger til «Gülen-terroristene».

– Det var et fantastisk sjokk. Jeg er en uavhengig journalist. Jeg har aldri jobbet med Gülen-bevegelsen, ikke engang skrevet i avisene deres. Jeg har kritisert dem mye, sier Mumay på Skype fra Istanbul.

Politiet fant snart Mumay, og arresterte ham. Mumay er en profilert skribent i Tyrkia og for tiden spaltist i tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung. Etter tre netter i en celle, ble han forrige fredag avhørt av aktor.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse