Annonse
00:00 - 19. august 2016

Hett som en opisthokonta

Annonse

Til helgen går et av de mest spennende performance-arrangementene på årevis av stabelen i Skulpturparken i Oslo: kunstfestivalen Soppen, kuratert av duoen Trollkrem. Musikeren Elysia Crampton – som har har bygget et elektronisk konseptalbum rundt en kvinnelig, innfødt bolivianer som ledet den antikoloniale beleiringen av La Paz i 1781 – kommer. Det gjør også den maskebærende burleskkunstneren Narcissister, og standupkomikeren/kultlederen/postinternettkunstneren Casey Jane Ellison, ved siden av norske performancenavn som Nils Bech og Monica Winther. Kulissene i Ekebergskogen er bygget av Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB). Men arrangørene sier det kanskje best selv: «Soppen løfter på sløret for en gruppe kunstnere som iscenesetter kropp like variert som en sopp formerer seg. Kan du si meiose? Hvordan staver du panseksuell?»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia