Annonse

Annonse

00:00 - 19. august 2016

Hett som en opisthokonta

Til helgen går et av de mest spennende performance-arrangementene på årevis av stabelen i Skulpturparken i Oslo: kunstfestivalen Soppen, kuratert av duoen Trollkrem. Musikeren Elysia Crampton – som har har bygget et elektronisk konseptalbum rundt en kvinnelig, innfødt bolivianer som ledet den antikoloniale beleiringen av La Paz i 1781 – kommer. Det gjør også den maskebærende burleskkunstneren Narcissister, og standupkomikeren/kultlederen/postinternettkunstneren Casey Jane Ellison, ved siden av norske performancenavn som Nils Bech og Monica Winther. Kulissene i Ekebergskogen er bygget av Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB). Men arrangørene sier det kanskje best selv: «Soppen løfter på sløret for en gruppe kunstnere som iscenesetter kropp like variert som en sopp formerer seg. Kan du si meiose? Hvordan staver du panseksuell?»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.