Annonse
00:00 - 19. august 2016

Hett som en opisthokonta

Annonse

Til helgen går et av de mest spennende performance-arrangementene på årevis av stabelen i Skulpturparken i Oslo: kunstfestivalen Soppen, kuratert av duoen Trollkrem. Musikeren Elysia Crampton – som har har bygget et elektronisk konseptalbum rundt en kvinnelig, innfødt bolivianer som ledet den antikoloniale beleiringen av La Paz i 1781 – kommer. Det gjør også den maskebærende burleskkunstneren Narcissister, og standupkomikeren/kultlederen/postinternettkunstneren Casey Jane Ellison, ved siden av norske performancenavn som Nils Bech og Monica Winther. Kulissene i Ekebergskogen er bygget av Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB). Men arrangørene sier det kanskje best selv: «Soppen løfter på sløret for en gruppe kunstnere som iscenesetter kropp like variert som en sopp formerer seg. Kan du si meiose? Hvordan staver du panseksuell?»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse