Annonse
00:00 - 26. august 2016

Hårreisende tamt

Den nye norske storfilmsatsingen Løvekvinnen presenterer en velfrisert, men snillistisk versjon av romanen den er adaptert fra.

Anonym: Det er utfordrende å spille bak en heldekkende maske av pels. Mye av mimikken forsvinner bak maske og sminke, og gjør at Eva blir en anonym skikkelse. Foto: Filmkameratene AS/Gifted Films West GmbH
Annonse

Det er som om man kan høre storfilmmaskineriet buldre og brake allerede ved første scene i filmatiseringen av Løvekvinnen, Erik Fosnes Hansens roman fra 2006. Storslått vinterlandskap filmet ovenfra, nordlys på himmelen, epokeriktige kostymer. Skuespillere som snakker et knippe forskjellige skandinaviske språk og dialekter, slik at publikum ikke skal være i tvil om at det her er mange land og regioner involvert i finansieringsplanen. På toppen av det hele: musikk og tydelige spesialeffekter og sminke.

Filmens bærebjelker tar så mye plass at det er som om man sitter i kinosalen og ser på en digital byggeplass, en mastodontkonstruksjon der presenningen fortsatt er på, ikke riktig klar for avduking eller innflytting.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse