Annonse
00:00 - 12. august 2016

En jazz for sin egen tid

Øya-aktuelle Kamasi Washington har levd det Black Lives Matter-aktivistene tar til gatene for å protestere mot. Han håper musikken hans lar deg forstå den erfaringen.

I fotsporene: Kamasi Washington er sønn av en jazzmusiker, og har videreført foreldregenerasjonens engasjement for sosial rettferdighet. Men lyden, energien i musikken, henter han fra sin egen tid. Foto: Mark Park
Annonse

«Lock up all the black hoodies.» Bur inne alle de svarte med hettegensere.

Det er beskjeden en politisjef i byen Baltimore ga sine underordnede, ifølge en rapport offentliggjort onsdag denne uken. Rapporten avslører systematisk rasisme blant byens politifolk, varianter av historien som har gjentatt seg igjen og igjen i USA de siste årene.

– Jeg er et av de menneskene, de som politivolden retter seg mot. Det er ikke bare noe på nyhetene, det har vært min virkelighet hele livet, forteller Kamasi Washington på telefon samme dag, fra en buss et sted på den franske landsbygda.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse