Annonse
00:00 - 26. august 2016

En grønnmalt benk i Rio de Marienlyst

Annonse

Norske viser i sydlandsk takt er en egen sjanger, tenk bare på Kari Bremnes’ Lofot-tango og Høvikodden Social Club. Nå utgir Tom S. Lund – en av Norges fremste musikalske Brasil-kjennere – Otto Nielsens viser i «brasilifisert» form. Vokalen gjøres av ulike artister, som Viggo Sandvik og Kirsti Huke. Resultatet er fint, men også pussig, siden auraen av NRK og midten av 1900-tallet viser seg å være enormt sterk i Nielsens viser. Cavaquinhoen til tross, det høres ut som Nielsens grønnmalte benk har to bein i Rio de Janeiro og to på Marienlyst. Greit nok, det.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.