00:00 - 08. juli 2016

Nytt fra Vestbredden

Onsdag fjernet politiet ulovlige okkupanter i Hausmannskvartalet i Oslo. Kjetil Velo og Daniel Harila Carlsen, «tålte beboere» i Hausmannsgate 40, frykter for bostedet sitt. Og en helt steril by.

Daniel Harila Carlsen (t.v) og Kjetil Velo (t.h) i bakgården på Vestbredden 07.07.2016

– Hadde dere gått og ventet på dette?

Kjetil Velo: – Vi fikk jo midlertidig forføyning på Brenneriveien 1 for syv uker siden, som er en begjæring fra Namsfogden om utkastelse. Men at vi ikke får noen advarsel først legger jeg ikke på politiet, det legger jeg på kommunen. Det er en total ansvarsfraskrivelse. Det har vært null dialog etter at salget ble bestemt. For meg er det toppen av respektløshet. Som du kanskje har lest, så er det en spesiell reguleringsplan her fra 2008, som huset vårt har vært med på å utforme. Vi har sittet i dialogmøter med arkitekter, kommunen og Hausmania. Så, når de bestemmer seg for å selge, så er vi plutselig ingenting.

Daniel Harila Carlsen: – De har siden dag én snakket om å utvikle et brukermedvirket byøkologisk kulturkvartal. Da spør jeg bare, hva faen er det som eksisterer der i dag, da? Hva har eksistert der i 16 år?

Annonse