00:00 - 01. juli 2016

Houellebecqs hund

«Det er ikke et innfall, det er en sann utstilling.» Det skriver magasinet Le Nouvel Observateur om forfatteren Michel Houellebecqs siste kunstneriske prestasjon, en utstilling i det storslåtte Tokyo-palasset i Paris, som åpnet samme dag som britene stemte seg ut av EU. Forfatterens fotografier og installasjoner, samt verker fra inviterte kunstnervenner som Iggy Pop, er utstilt i hele 18 rom, og ett av dem er viet kunstnerens hund (bildet). Houellebecq var så nervøs før åpningen at han tilbragte siste natt på en sofa i et av utstillingsrommene. Men ingen fare, utstillingen får gode anmeldelser i fransk presse, og kan sees frem til 11. september.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Samarbeid er langt fra noen garanti for stor kunst, men av og til kan det gå riktig fint.»
«On the Rocks er en litt blekere versjon av en typisk Sofia Coppola-film.»