00:00 - 24. juni 2016

Twitterbitter

Uten bitterhet er vi ingenting, skriver Jon Refsdal Moe.

Da jeg jobbet som teatersjef i Oslo lekte jeg ofte med tanken om å opprette en Twitter-konto under navnet Ottar Sveinungsen. Ottar var en fornorsking av det tyske Otto Weininger, wienerfilosofen og Ibsen-svermeren som angivelig begikk selvmord etter å ha sett Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt i 1900. Planen var å spy edder og galle mot mine venner og kolleger i kulturbransjen, men det ble med tanken.

Twitter var uansett ikke et egnet medium for Ottar. Han ville heller skrive essays, fulle av bitre aforismer om hvordan kulturlivet i Oslo var på vei rett ned i dass, eller strengt tatt svømte rundt i skåla allerede med en IPA i den ene neven, en wurst med sennep i den andre og en selvgratulerende pølserap stående ut av kjeften: «Gud så gøy at Ole Ivars får spille på Nationaltheatret. Selve storstua!»

Annonse