Annonse
00:00 - 10. juni 2016

Sauna! Streit!

Ambisjonen er våt velvære i verdensklasse. Men som arkitektur forblir Stein Erik Hagens nye spa et fuktig kjøpesenter med eksklusiv tapet på veggene.

Det våte element: The Well er et forbløffende stort og omfangsrikt anlegg.Begge foto: Glenn Rokeberg. Foto: Glenn Rokeberg
Annonse

Hjørnet av tredje etasje, en torsdag formiddag. Jeg befinner meg på en buet benk av trespiler i et temmelig varmt rom, alene, bortsett fra en liten Buddha-statue som sitter med ansiktet diskré vendt fra meg.

Det lukter som tebutikken Palais des Thes her inne, og veggene er dekorert med tykke bambusrør. Midt i taket henger en diger gong-gong. Så det er ingen tvil. Dette er Orienten. Stemningen motvirkes rett nok av landskapet utenfor vinduet, der et tablå av tunge grantrær, så lite eksotisk som bare en norsk planteskog kan være, tjener som bakteppe for en korpulent, nordisk utseende og påtagelig naken mann som plutselig vagger forbi på verandaen. Og med dennes inntreden fordamper også snevet av illusjon interiørarkitektene så møysommelig har bygget opp. Dette er og blir Kolbotn.

 

Annonse