Annonse
00:00 - 24. juni 2016

Quart over

Quartfestivalen innleder festivalsommeren med bok og jubileum.

Festivalhistorie: Rage against the Machine spilte på Quartfestivalen 3. juli 1997. Foto: Nicolai Prebensen
Annonse

Aller best husker man de gangene man ikke var der. Nedstøvet inne på en sommerjobb, med radioens direktesending som en plagsom påminnelse. Bøyd over avisenes bugnende festivalbilag i en nesten tom kantine. Syklende gjennom forlatte Oslo-gater. Helt fra Kristiansand kunne man høre latteren og musikken. De kule ryktene, påfunnene og suset fra de historiske konsertene. Lyden av en fest eller «et helt liv» man definitivt var i ferd med å gå glipp av.

En 200 kilos gris med påhengsmotor? Håhå. David Bowie! Faen. På slutten av -90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet var Quartfestivalen Norges viktigste musikkbegivenhet. Det var bare å slå på MTV Europe for å skjønne det.

Med unntak av Øyafestivalen er det få slike store begivenheter igjen. For all del, kreative arrangører over hele landet gjør sitt ytterste for å overgå hverandre i å kapre din tilmålte festivaltid. På fjelltopper, i hager, parker, badehus og på grisgrendte jorder og fotballplasser. Som litt avanserte versjoner av bygdefest har de fleste norske festivaler først og fremst en sosial funksjon for distriktene de holdes i. Fesjå med Karpe Diem eller Astrid S attåt. Sponset av den lokale sparebanken.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia