00:00 - 03. juni 2016

Lov og urett i LA

Tidenes mest absurde og kringkastede rettssak er blitt til en av vår tids smarteste og mest underholdende tv-serier.

Virkelighetskrim: Sterling K. Brown (til venstre) som statsadvokat Christopher Darden og Cuba Gooding, Jr. som drapstiltalte O.J. Simpson i tv-versjonen av rettssaken. Foto: Ray Mickshaw/FX/TV 3

Det er en varm fredagskveld i Los Angeles i juni 1994. Alt er normalt, bortsett fra én ting. Så godt som samtlige tv-stasjoner viser det samme: helikopterbilder av en hvit Ford Bronco med den mordettersøkte O. J. Simpson i baksetet, på vei tvers gjennom byen.

Sportssendinger er avbrutt, populære serier har måttet vike. Store jublende folkemengder samler seg på broer over motorveien der følget passerer. Amerikanere fra østkyst til vestkyst sitter klistret til skjermen. Seertallene er på langt over 100 millioner, blant de høyeste i USAs mediehistorie. I hælene på det hvite kjøretøyet er ni politibiler og syv helikoptre. Tv-stasjonene har gått med på å dele hverandres flyfoto, slik at helikoptrene kan fylle bensin uten å avbryte sendingen.

I forhagene i et svart nabolag er skjermene flyttet ut for å akkompagnere fredagsgrillingen.

Annonse