Annonse
00:00 - 01. juli 2016

Etter apokalypsen

The Survivalist er en skremmende fremtidsvisjon av helvetessamfunnet vi kan takke oss selv for.

Uttrykksfullt: Det man kan tenke seg at foregår menneskenes hoder, er det største dramaet i dommedagsfilmen The Survivalist. Foto: Tour de Force
Annonse

Geværet leder an, men kniven er også med. Alle sanser er skjerpet. Skalkene foran vinduet fjernes nervøst fra innsiden. Stille og presist løftes jernslåen av døra, som så flyr opp. Et hevet gevær peker først ut, kontrollerer området foran hytta i skogen. Det er ingen der. Dagen i dyp ensomhet, på vakt overfor alt og alle, kan begynne. Vil det fremdeles være liv på dette stedet når solen går ned?

The Survivalist er regissør og manusforfatter Stephen Fingletons spillefilmdebut, og er blitt en intenst paranoid og dystopisk film laget med imponerende enkle og økonomiske grep. I filmens første akt etableres den navnløse hovedpersonens isolerte liv, som består i å skjøtte en enkel trehytte med en liten åkerlapp – kanskje er det mat nok til én der? Det blir fort klart at det er av nødvendighet, og ikke livsstilsvalg, han lever sitt liv som eremitt.

 

Annonse