00:00 - 24. juni 2016

En mann med et medium

Satire er bra, mener enmannsmediebedriften Gard Michaelsen. Men hvis noe ikke kan skrives under fullt navn, bør det vel neppe skrives anonymt heller.

Ser fremover: Mediegründer og undersøkende journalist Gard Michalsen er Medier24 helt alene. Foreløpig, understreker han.

Gard Lehne Borch Michalsen er mannen bak medienettstedet Medier24. Denne uken har han skapt en aldri så liten furore ved å avsløre av at pseudonymet Emma Deer, som tvitrer skarpt, men også brutalt på kontoen @fruhjorth, ikke er noen generelt pressehatende og ensom tvitrer, men selv journalist: Dagens Næringslivs Mina Ghabel Lunde – som selv hevder at hun bare er en av seks personer bak Twitter-kontoen, men ikke vil avsløre hvem de andre er.

Avsløringen har Michalsen foretatt i samarbeid med VGs Anders Giæver, en av de tøffest omtalte på @fruhjorth, blant annet ved å sende ut en tilsynelatende massemelding til kun Ghabel Lunde blant de 40 personene avsenderne mente kunne være Fru Hjorth, for så å oppdage at den straks dukket opp hos Emma Deer @fruhjorth. Som det heter: Gotcha!

Annonse