Annonse
00:01 - 27. mai 2016

Tungdomsmønstring

Gry Ulfeng har fått fem millioner av Kulturrådet til å formidle samtidskunst til barn og unge. Hun mener det er dehumaniserende å kategorisere folk etter alder. 

Mot målgrupper: Gry Ulfeng sier Den kulturelle skolesekken har gått fra å være spennende til å preges av en «oppkjøpstankegang», hvor kunstnerne som deltar har begynt å tilpasse seg læreplanene. Verket hun sitter på heter Grass Roots Square, og er laget av kunstneren Do Ho Suh.
Annonse

Mandag morgen på Morgenbladet-kontoret: Er det sant? Jacques Rancière og Chantal Mouffe, den politiske popfilosofiens kanskje største stjerner, kommer til Norge i sommer? Begeistringen gikk raskt over til radikal forundring – forelesningen er en del av MOToffentlighets kunstmønstring, avslutningen på Kulturrådets program for kunst for barn og unge, Kunstløftet. Er det virkelig meningen at en gruppe med tenåringer skal sitte og høre at «what makes art political is the construction of spatial and temporal dispositifs and the shaping of forms of visibility and intelligibility…»? Vi gikk til kilden.

– Kan ikke du prøve å fortelle i korte trekk hva formidlingsprosjektet for barn og unge, MOToffentlighet, handler om?

Å jobbe med hva transformasjoner – på hellig, personlig og historisk plan – kan være i sitt vesen i teori og praksis, sier Gry Ulfeng, kunstnerisk leder for prosjektet.

Annonse