00:00 - 13. mai 2016

Storslått symbiose

Stian Westerhus finner sin plass mellom harmoni og kakofoni.

Gjør det selv: Stian Westerhus besitter en sjelden selvinnsikt, sterk uttrykksbevissthet og en enorm pedal-park. Foto: CF Wesenberg

Stian Westerhus’ kunstneriske prosjekt er i stadig ekspansjon, som en stigende varmluftsballong. Gitaristen fra den vesle bygda Jådåren ved Steinkjer har utviklet og raffinert sitt særegne språk over mange år: som solo-utøver, i duoer med vokalist Sidsel Endresen og trommis Kenneth Kapstad og med trioen Pale Horses (med Øystein Moen og Erland Dahlen), for å nevne noe.

Bevæpnet med en sjelden selvinnsikt, sterk uttrykksbevissthet og en enorm pedal-park har han utviklet et uttrykk omtrent så fjernt fra både jazzvirtuos Jim Hall og rockevirtuos Jimi Hendrix som det er mulig å komme.

 

Annonse