Annonse
00:00 - 13. mai 2016

Klangvev og natur

Syv nye verk vitner om refleksjon blant komponistene. Det kompenserer for uferdighet i formen.

Åpne ører: Eric Skytterholm Egan bidrar med verket «… i en eller annen oase…».
Annonse

Tapestry – som betyr vevet klede eller tapet – heter en ny flott plate med rykende ferske verk av norskbaserte komponister i etableringsfasen. De er alle medlemmer av laboratoriet Ny musikks komponistgruppe og har over flere år samarbeidet med Telemark kammerorkester og dirigenten Lars-Erik ter Jung.

Runder med workshops, revideringer og ikke minst konsertfremføringer ligger bak platen, og mye taler for at denne oppskriften gir resultater: Utover selve musikken, vitner hele utgivelsen – utformet som en liten bok, med fine fotografier innledningsvis – om både visjon og grundighet.

Å snakke om et musikalsk generasjonsbilde kan være vrient, ettersom vi utvilsomt har å gjøre med syv individuelle komponister. Tekstene i omslaget legger da også vekt på forskjellene verkene imellom. Likevel er det vanskelig å komme forbi enkelte fellestrekk – som forståelig nok bare delvis kan formuleres av komponistene selv. De bør heller ikke oppfattes som reduserende generaliseringer.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse