00:01 - 06. mai 2016

Karin Hindsbo om kunstnernes arbeid

Kunstnerne lærer oss noe ingen andre kan, skriver Karin Hindsbo.

Forrige uke anmeldte Morgenbladet utstillingen Aurdal/Mugaas på Kunstnernes Hus i Oslo, som man har siste mulighet til å se denne helgen. Her har kunstneren Eline Mugaas tatt for seg og latt seg inspirere av produksjonen til sin eldre kunstnerkollega, Siri Anker Aurdal. Hensikten er å gjenintrodusere Aurdals kunst i Norge, siden den stort sett ikke er blitt vist på over tre tiår.

I denne avisens anmeldelse, og flere andre steder, har Mugaas fått ros for det hun har gjort. Nå er det min tur, som direktør for et kunstmuseum, til å takke. Hadde det ikke vært for Mugaas, hadde trolig Siri Anker Aurdal og hennes arbeid gått i glemmeboken. I hennes utstilling demonstreres tydelig hvilke ulike roller og oppgaver kunstnere tar på seg i sitt virke. Dette er noe som i langt større grad bør anerkjennes, berømmes og belønnes.

 

Annonse