Annonse
00:01 - 22. april 2016

Gaute Brochmann: Oslo autopilot

Hvorfor driver Oslo kommunes kunstprosjekt hverken med kunst eller kunstformidling, spør Gaute Brochmann.

Annonse

Kunst utenfor galleriene står midt i en brytningstid, noe jeg selv har erfart som ekstern fagråd i Koro (Kunst i offentlige rom). Koro vil at kunst på torg og skoler skal holde samme nivå som det man finner i galleriene. Utfordringen er at både kommunalt ansatte og kunstfaglig ansvarlige, slik jeg oppfatter det, i mange tilfeller mangler kompetansen til å oppnå dette.

Dette understreker den opplagte kjensgjerningen at samtidskunsten ikke er for alle, selv ikke for alle som arbeider med samtidskunst. Og nettopp derfor var initiativet Oslo Pilot så velkomment. Initiativtager er kulturetaten i Oslo, og ideen er et toårig prosjekt som skal «berede grunnen for en fremtidig kunstbiennale» og å «utvikle en optimal modell for en periodisk mønstring av kunst i offentlige rom i Oslo».

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse