00:00 - 15. april 2016

Ned som en klump

Nidvisene strømmer på om presidentkandidat Trump. De føyer seg inn i 25 års tradisjon med låter om rikingen som gjør som han vil.

Populærkulturell bredside: Trump-referanser har vært en gjenganger i raplåter siden 1990-tallet, men idet The Donald beveget seg fra medier til politikk, gikk hiphop-tekstene fra symbolsk støtte til Trump-hat.

Den som fortsatt sverger til det gamle munnhellet om at djevelen har de beste låtene, kan umulig ha hørt Donald J. Trumps offisielle valgkamphymne, «Freedom’s Call» alias «The Official Donald Trump Jam», fremført av barnepatriotene USA Freedom Kids, med Obama-refsende tekstlinjer som «Cowardice? Are you serious? / Apologies for freedom? I can’t handle this! / When freedom rings, answer the call! / On your feet, stand up tall!»

«Freedom’s Call» nytes trolig best på Youtube, der ungene, ved tre av dem, fremfører den iført stjernebannermønstret heiagjengutstyr under et Trump-valgmøte i Florida. Det er halvt keitete skoleavslutning, halvt østasiatisk diktatur, og en forsmak på det beske helvetet som utvilsomt venter oss alle hvis eller når «Il Douche» kommer til makten.

Et musikalsk skrekk-kabinett av de sjeldne – det meste innenfor sjangrene «country», «rock» eller «countryrock» – venter også den som drister seg til å taste inn Trumps slagord «Make America Great» i en strømmetjeneste. De gjenkjennelige navnene glitrer med sitt fravær – til tross for at fordums storheter som Loretta Lynn og (kremt) Kenny Rogers har støttet opp om donaldens kandidatur.

Annonse