00:00 - 15. april 2016

Mot ukjent sted

Kenneth Ishak rusler ettertenksomt langs stranden, plukker opp drivgods fra fjerne farvann og inviterer inn på vin.

Ut mot havet: Heyerdahl. Foto: Line Slotnæs

Kenneth Ishak har hatt noen aktive år. Siden 2013 har han rukket å gjenforene Beezewax, gi ut plate med forfatter og musiker Bård Torgersen, samt å danne bandet med det lite søkemotorvennlige navnet Heyerdahl. Han har funnet tid til dette mellom slagene som produsent for en stadig ekspanderende kundekrets og sidemann for yngre artister som Kaja Gunnufsen og Thea & The Wild.

Heyerdahls debut, Øen, fikk mye oppmerksomhet i 2013. Årets utgave av bandet består av Ishak, Tore Løchstøer Hauge, Knut Frøysnes og Robin Snasen Rengård, mens et utvalg spesielt inviterte gjester setter videre preg på A Su Can Panther. Som i et godt planlagt middagsselskap, er håndplukkede gjester blitt invitert, i håp om at de vil bidra med sine beste anekdoter over vinglassene.

Innimellom snakker de usedvanlig godt sammen, og det blir ikke veldig sentimentalt mot slutten heller, selv om enkelte muligens vil føle seg litt beklemt når Ishak blottlegger sjelen i avslutningssporet («I started feeling so ashamed / I took the wrong way around, avoiding everyone»). Det er Ishak som styrer showet her. Han har skrevet seks av åtte låter alene, og én sammen med Hauge, mens sistnevnte er kreditert med én låt.

Annonse