00:00 - 29. april 2016

Dialog­kunstnerne

Et mektig og poetisk møte med feministisk undertone.

Kunstnermøte: Dialogutstillingen mellom skulptør Siri Aurdal og fotograf Eline Mugaas er blitt et sjeldent godt møte mellom en yngre og en eldre kunstner. Foto: Ellen Lande Gossner

Mange la nok merke til en stor pleksiglass-uro da Kunsthall Oslo i 2013 hentet frem forrige århundres feministiske kunst under tittelen Hold stenhårdt fast på greia di – Norsk kunst og kvinnekamp 1968–1989. I mobilen Intervju (1968/2014) gjorde Siri Aurdal elegant bruk av materialets potensial, ved å fange lys og innlemme publikum i verket. Det var tillatt å bevege seg mellom de hengende panelene, som blandet farger og skar linjer i hverandres former med fluoriserende, lyssterke kanter.

Nå er det mulig å se installasjonen igjen på Kunstnernes Hus, der Siri Aurdal (født 1937) stiller ut sammen med én av kuratorene fra den forrige utstillingen, Eline Mugaas (født 1969). Aurdal har i mange år vært et ukjent navn for de fleste, etter at en ryggskade på 1980-tallet tvang henne til å trekke seg tilbake fra kunstlivet. På 1960- og 70-tallet holdt hun en høy profil, først som anerkjent portrettskulptør, så med et industrielt uttrykk og tidlig bruk av nye materialer, som betong, pleksiglass og glassfiberarmerte polyesterrør fra oljeindustrien.

Annonse