Annonse
00:00 - 15. april 2016

Byråkrati og sirkus

Cirkus Arnardo er eneste sirkus igjen på norske veier. Tredje Arnardo i rekken, Are Arnardo, er skuffet over at Kulturdepartementet ikke anerkjenner sirkusenes problemer.

Tradisjonsbærer: Are Arnardo utdannet seg til økonom på BI, og driftet en stund en kantine, men forlot raskt det sivile livet. – Sirkus er liksom det som er for meg. Det er noe eget ved det, sier Arnardo, som gjør seg forstått på språk som polsk og ungarsk, og som i år opptrer som illusjonist – slik som bestefaren.
Annonse

Agora, Zorba og Merano er borte. I fjor ble Arnardo eneste omreisende sirkus i Norge. Hva har skjedd?

– Vår konkurrent Merano la inn årene fordi han syntes det ble for mye slit i forhold til hva han sitter igjen med. Han ville legge det på is for å se hvordan ting går. Det er mange vanskeligheter, både med kostnader og forflytting. Kunstgress er blitt veldig populært. Et år ble 45 plasser borte bare til kunstgress.

Borte?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse