00:00 - 15. april 2016

Byråkrati og sirkus

Cirkus Arnardo er eneste sirkus igjen på norske veier. Tredje Arnardo i rekken, Are Arnardo, er skuffet over at Kulturdepartementet ikke anerkjenner sirkusenes problemer.

Tradisjonsbærer: Are Arnardo utdannet seg til økonom på BI, og driftet en stund en kantine, men forlot raskt det sivile livet. – Sirkus er liksom det som er for meg. Det er noe eget ved det, sier Arnardo, som gjør seg forstått på språk som polsk og ungarsk, og som i år opptrer som illusjonist – slik som bestefaren.

Agora, Zorba og Merano er borte. I fjor ble Arnardo eneste omreisende sirkus i Norge. Hva har skjedd?

– Vår konkurrent Merano la inn årene fordi han syntes det ble for mye slit i forhold til hva han sitter igjen med. Han ville legge det på is for å se hvordan ting går. Det er mange vanskeligheter, både med kostnader og forflytting. Kunstgress er blitt veldig populært. Et år ble 45 plasser borte bare til kunstgress.

Borte?

Annonse