00:00 - 29. april 2016

Bemerkelsesverdig vakkert

Utstillingen Repetisjoner viser oss en av våre aller fremste keramikere på høyden av sin karriere.

De 88 figurene i installasjonen «Karavane» har alle sine egne individuelle uttrykk. Foto: Dannevig foto

Sjelden, kanskje aldri, har jeg sett en vakrere keramikkutstilling enn Sidsel Hanums Repetisjoner, som denne våren og sommeren vises i Sørlandets Kunstmuseum. Verkene er varierte, overraskende og sterke – presentasjonen er utsøkt.

Som en av få norske keramikere nyter Sidsel Hanum stor internasjonal anseelse, kunsten hennes er blant annet blitt vist i London, München, New York og Chicago. Den finnes også i alle våre store offentlige samlinger, og i en rekke private. Vi har med andre ord med en nestor i faget å gjøre.

Repetisjoner konsentrerer seg i all hovedsak om arbeider fra 2010 og frem til i dag, flere serier av enkeltverk, samt to installasjoner. Mest iøynefallende er den store installasjonen «Karavane», som er laget spesielt for denne utstillingen.

Annonse