Annonse
00:00 - 11. mars 2016

Nikolaus Harnoncourt (1929–2016)

Barokkmester: Nikolaus Harnoncourt. Foto: Reinhard Friedrich/Berliner Philharmoniker
Annonse

Fra å være en uredd og forskende pioner innen den gryende tidligmusikkbevegelsen på 1950-tallet, utviklet den østerrikske dirigenten Nikolaus Harnoncourt seg til å bli vår tids viktigste klassiske musiker. Han var søkende, modig, original og klok, med et repertoar som spente fra tidligbarokk til tidligmodernisme. I desember i fjor trakk han seg tilbake fra dirigentpulten, forrige søndag døde han, 86 år gammel.

Nikolaus Harnoncourt ble født i Berlin i 1929, men vokste opp i Graz i Østerrike. Som liten var han glødende opptatt av dukketeater, men etter å ha hørt Beethovens 7. symfoni, bestemte han seg for å bli musiker. Han studerte cello i Wien og ble i 1952 tatt opp i Wiener Symphoniker, under Herbert von Karajan.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.