Annonse
00:00 - 18. mars 2016

Kultiverte mutasjoner

Skadedyr kan både klype og knipse. Gjerne samtidig.

Tolvhodet troll: Skadedyr tar med lytterne på en døsig, men uforutsigbar ferd ned ukjent farvann. Foto: Magnus Skavhaug Nergaard
Annonse

De årlige opptaksprøvene til NTNUs jazzlinje ble avholdt her forleden uke, og Trondheims jazz-evenementer bugnet brått av et vesentlig yngre publikum enn normalt. Den fremoverlent lyttende gjengen satt nærme nok scenen til å finstudere teknikken til veteraner som bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love.

Glis og megetsigende blikk rikosjetterte over bordene som ping-pong-baller, og en viss elektrisitet kunne spores i rommet. Etterpå skulle det være jam, og forventningen om å få spille med toppmusikerne lå tykt utenpå de unge ansiktene. En plutselig rørende tanke: For drøye tyve år siden var musikerne på scenen i samme situasjon.

Man ser dem lett for seg i snakk over en pils på prøvespilltur til Trondheim på starten av nittitallet. Flaten og Love fant sammen i kraftkvartetten Element, og utviklet senere semi-telepatisk kommunikasjonen som rytmeseksjonen i The Thing og Atomic. I 2014 overlot Love overlot trommestolen i sistnevnte band til den femten år yngre Hans Hulbækmo, som for omtrent ti år siden antagelig satt med lignende hakeslipp og forventning på terskelen til jazzscenen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.