00:00 - 18. mars 2016

Kultiverte mutasjoner

Skadedyr kan både klype og knipse. Gjerne samtidig.

Tolvhodet troll: Skadedyr tar med lytterne på en døsig, men uforutsigbar ferd ned ukjent farvann. Foto: Magnus Skavhaug Nergaard

De årlige opptaksprøvene til NTNUs jazzlinje ble avholdt her forleden uke, og Trondheims jazz-evenementer bugnet brått av et vesentlig yngre publikum enn normalt. Den fremoverlent lyttende gjengen satt nærme nok scenen til å finstudere teknikken til veteraner som bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love.

Glis og megetsigende blikk rikosjetterte over bordene som ping-pong-baller, og en viss elektrisitet kunne spores i rommet. Etterpå skulle det være jam, og forventningen om å få spille med toppmusikerne lå tykt utenpå de unge ansiktene. En plutselig rørende tanke: For drøye tyve år siden var musikerne på scenen i samme situasjon.

Man ser dem lett for seg i snakk over en pils på prøvespilltur til Trondheim på starten av nittitallet. Flaten og Love fant sammen i kraftkvartetten Element, og utviklet senere semi-telepatisk kommunikasjonen som rytmeseksjonen i The Thing og Atomic. I 2014 overlot Love overlot trommestolen i sistnevnte band til den femten år yngre Hans Hulbækmo, som for omtrent ti år siden antagelig satt med lignende hakeslipp og forventning på terskelen til jazzscenen.

Annonse