Annonse
00:00 - 04. mars 2016

Krigens meningsløshet

Frukost i det grøne er et udramatisk krigsoppgjør.

Tam frokost: Herr Tepan (Jan Grønli), Fru Tepan (Hilde Olausson) og soldaten Zapo (Eivin Nilsen Salthe) spiser frukost i det grøne. Foto: Dag Jenssen
Annonse

En enslig soldat sitter på en opphøyning på scene 3 ved Det Norske Teatret. Lengden på det fargerike skjerfet han strikker, vitner om at han har vært stasjonert på denne utposten i lang tid. Soldaten Zapo (Eivin Nilsen Slathe) minner om en surikat (vortesvinets vaktsomme venn i Disney-klassikeren Løvenes konge), der han ikledd en beige uniform beregnet på ørkenkrig speider årvåkent etter farer.

Når Zapo i korte øyeblikk retter oppmerksomheten tilbake til strikkingen tyder den febrilske knitringen fra strikkepinnene på at den avslappende hobbyaktiviteten ikke er nok til å ta brodden av nervøsiteten.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse