00:00 - 11. mars 2016

Jerngrepet strammes

5. mars tok den tyrkiske staten kontroll over landets største avis. Dagen etter var den blitt et propagandaorgan, sier spaltist Ishan Yilmaz.

Avislesere under angrep: Da det ble kjent at myndighetene ville ta over kontrollen over avisene Zaman og Today’s Zaman, samlet det seg demonstranter utenfor redaksjonen. Politiet brøt seg inn i redaksjonslokalene, og angrep med tåregass, pepperspray og gummikuler. ⇥⇥Foto:AP Photo/NTB Scanpix

– Du har i flere år vært fast spaltist i den engelskspråklige avisen Today’s Zaman, som sammen med den tyrkiskspråklige Zaman nylig ble overtatt av politiet. Så hva skjedde ved redaksjonslokalene sist helg?

– Over hundre politifolk kom til lokalene. Journalistene ba om å få se papirene deres, hvilke juridiske dokumenter de arbeidet ut fra. De slapp ikke politiet inn i redaksjonen, og låste porten. Politiet ødela porten med skjærebrenner og knuste døren. Da nyheten om overtagelsen ble kjent, samlet det seg over tusen fredelige demonstranter. Politiet møtte dem med pepperspray, tåregass og batonger.

– Hva skjedde med innholdet i avisen?

Annonse