Annonse
00:00 - 04. mars 2016

Forfatterportretter

Annonse

Nasjonalbiblioteket og Morten Krogvold viser fra 8. mars en lang rekke forfatterportretter. Krogvolds del av utstillingen vil innbefatte 30 portretter av samtidsforfattere, og mange er nye, inkludert bilder av Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Linn Ullmann, Karl Ove Knausgård, Hanne Ørstavik, Jon Fosse og Kjell Askildsen. Nasjonalbibliotekets del av utstillingen er kuratert av Arthur Tennøe og viser forfatterportretter helt tilbake til 1600-tallet i Nasjonalbibliotekets samling. Her blir det heller ikke bare foto, men også kobberstikk, litografi, og tegning, inkludert karikaturer. Glemte vi å nevne de ikke lenger så populære dødsmaskene?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse