Annonse
00:00 - 05. februar 2016

Verdens­teateret

Den nye Black Box-sjefen drømmer om et teater med porøse vegger.

Ny teatersjef: Anne-Cécile Sibué-Birkeland tar over ledelsen ved avantgardescenen Black Box. Hun vil trekke inn mer av scenekunsten som skapes utenfor Europa. Anne-Cécile Sibué-Birkeland, ny teatersjef ved Black Box. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Bare uker etter at avtroppende teatersjef Jon Refsdal Moe startet på Black Box, måtte han svare for en forside på Dagbladet – «Teater-sjokk: Drepte høner og hadde GROV SEX på scenen» – fordi han hadde hadde invitert inn den tyske performancekunstneren Julian Blaue. Får vi snart se nye tabloidforsider når du tar over?

– Det kan skje. Men det ville ikke vært fordi jeg prøvde å fylle en avisforside. Jeg mener ikke å sjokkere med vilje, hvis det kommer noe sjokkerende på scenen, er det fordi sjokket er spennende. Jeg ser kunst som et kollektivt forsøk på å takle vanskelige spørsmål, upassende tanker, vold, nakenhet og alt det der – spørsmålet er, er det relevant å bruke de virkemidlene?

– Styret sier du har «veldig sterke og tydelige planer» for hva du vil gjøre med huset. Kan du utdype?

Annonse