Annonse
00:00 - 26. februar 2016

Språkprinsen

Prins Thomas irriterer seg ikke lenger over «kosmisk disco», betegnelsen som fortsatt hjemsøker ham. Men er det nye albumet «ambient»? Tja.

Eklektiker: – Jeg har ingen utdannelse, har ikke fullført videregående, men hvor jeg var første gang jeg hørte Ry Cooder, eller Clash eller Duran Duran, alt det har jeg fullt koll på, sier Prins Thomas. Allerede da han var ti år fylte han bøker med plater han måtte skaffe seg. Det kunne ta år før han fant dem. Nå har han over 20 000 vinylplater. Her er han i hjemmestudioet i Asker. Foto: Ivar Kvaal
Annonse

La oss begynne med ordene. De lekne, norske ordene i Prins Thomas’ låttitler, en humoristisk norsk som kjennetegner store deler av musikkmiljøet han er sentral i:

Symfonisk utviklingshemming, Flau pappadans, Tom Peng Pung, Remiksosaurus.

Eller bare 2000 lysår fra Morellveien – 2000 lysår fra rekkehuset i Asker der han i hjemmestudioet har spilt inn hele det nye albumet Principe del Norte. Og der han i skrivende stund er i ferd med å bli smittet av omgangssyken som har rammet kona, datteren på to og sønnen på elleve.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse