00:00 - 26. februar 2016

Den siste mohikaner

Anne Lise Frøkedal er en av norsk rocks viktigste stemmer det siste tiåret. Nå solodebuterer hun. Med en indianer i magen.

Lodalen, Oslo: Anne Lise Frøkedal forteller hvordan hun stadig jager strøkets unger ned fra studiotaket. Det bråker for mye i mikrofonene.

Det er som om skylaget over Oslo ikke helt klarer å bestemme seg denne dagen. Grå bomullsdotter farer over himmelen like fort som flokkene med stær, allerede hjemme fra vinterens ferietur. Små glimt av en fjern vintersol flakker gjennom svevestøvet.

Vi befinner oss i Olsenbanden-land. Blant billakkeringsfirmaer, teppeutsalg og paintballarenaer. Var du på illegalt raveparty en gang på nittitallet, var det helt sikkert herfra du krøket deg hjem i morgentimene.

Riktignok er samtiden sakte i ferd med å utradere denne delen av Lodalen også. Med standardproduserte leilighetskomplekser og barnehagefabrikker. Men enn så lenge strømmer det musikk fra den vindskjeve kåken vi skuler opp mot. Taxi-sjåføren strekker frem labben og takker for praten. Som både jevngamle og innfødte har vi mimret oss gjennom Oslo-trafikken. Pussig nok med Fred Neils store «nei, nå flytter jeg til storbyen»-låt «Everybody’s Talking» strømmende gjennom eteren.

Annonse