00:01 - 22. januar 2016

Vest for vidda

Kritikerroste Atlanter fant opp sjangeren viddeblues. Nå er de blitt bibliotekarer.

Hvite grener: På sin nye plate undersøker Atlanter forholdet mellom glatt overflate og ruglete innhold. Fra venstre: Jens Carelius, Jonas Barsten Johnsen, Arild Hammerø og Morten Kvam.

De to gitaristene i det unisont hyllede rockebandet Atlanter glir godt inn i miljøet på bøndenes gamle møteplass i Oslo: Kaffistova. Med frost i skjegget, raggsokker stikkende opp av vinterskoene og tjukke ullgensere, ser det ut som de kommer tumlende rett inn fra vidda, til surkål, kjøttkaker og lefse, etterfulgt av en kjølig bris som blåser inn døren. På tilsvarende vis opplevdes Atlanter som en forfriskende vind, da bandet dukket opp i 2013 med debuten Vidde og den nyoppfunne sjangeren viddeblues: En slags krautrock inspirert av ørkenblues og deltablues med norsk kulør.

– Atlanter ble skapt på en hytte, sier en av de to gitaristene, Jens Jørgen Carelius Krogsveen.

Selvfølgelig, hvor ellers? Hytteturen fant sted i 2011, og ved siden av Carelius var det medgitarist Arild Hammerø som hadde pakket snippsekken. Duoen hadde spilt sammen i mange år, nå var planen å spille litt mer, og muligens skape materiale til en akustisk folkplate. Hytta lå på Geilo.

Annonse