00:01 - 22. januar 2016

Storm på overflaten

Torshovteatrets forsøk på å gjøre Shakespeares Stormen tilgjengelig for barn og ungdom vipper over i det belærende.

I stormen: Bernhard Arnø som miljøaktivisten Ferdinand og Kjersti Botn som Miranda på en øde øy i Shakespeares Stormen på Torshovteatret. Foto: Øyvind Eide

Torshovteatret satser denne sesongen på teater for barn og ungdom. Shakespeares Stormen (i André Bjerkes gjendiktning) har blitt bearbeidet av regissør Morten Cranner og dramaturg Hege Randi Tørressen til et format på en snau time, og tilpasset et publikum fra åtte år og oppover.

Prospero (Jan Sælid) og hans datter Miranda (Kjersti Botn Sandal) har i tolv år levd på en øde øy i Middelhavet, etter at Prospero ble styrtet fra tronen i Milano av sin bror Antonio og kongen av Napoli.

Prospero og Mirandas ensomme tilværelse blir avbrutt da et skip ankommer øya med Antonio, hans sønn Ferdinand og kongen av Napoli om bord. Miranda forelsker seg blindt i Ferdinand (Bernhard Arnø), mens Prospero må konfrontere sin egen hevnlyst.

Annonse