Annonse
00:01 - 22. januar 2016

Smaken av fugl

Makt og erotikk flørter med makaber humor i noe som minner om usensurerte folkeeventyr.

Lidenskap og avvisning: Leiranimasjonen The Clearing (The Winner) ligner et relasjonsdrama på en operabalkong. Foto: Filippo Armellin/Gerhardsen Gerner
Annonse

Når humor møter skrekk og begjær er vi neppe langt unna kjernen i det menneskelige, ­eller i det dyriske slik det ser på oss med et menneskelig ansikt. De svenske kunstnerne Nathalie Djurberg (skulptur, animasjon) og Hans Berg (musikk) ­lager ­filmer som først kan virke naive og søte, men ender i ­beksvart humor, vold og per­versjon.

Den Berlin-bosatte duoen vant Carnegie-prisen i 2008 og Sølvløven for beste unge kunstnere i Venezia i 2009. I Norge deltok de på Momentum-biennalen i 2004, men har ikke hatt noen separatutstilling her i landet, før de nå vies oppmerksomhet av Tjuvholmen-galleriet Gerhardsen Gerner.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.