00:00 - 08. januar 2016

Se og gjør

Om virkeligheten blir produsert av en maskin, er det gode sjanser for at du er maskinen.

Labyrint: Panelene av farget folie i Olafur Eliassons Seu corpo da obra (2011) viser stadig nye fargekonstellasjoner avhengig av publikums ståsted. Foto: Anders Sune Berg

Når Nordens mest selfie-vennlige kunstner blir gjenstand for en større utstilling, er det grunn til å regne med publikumssuksess. Det skal godt gjøres å ta et dårlig bilde foran en installasjon av Olafur Eliasson, enten det handler om fargerikt lys, kaleidoskopiske speil, fossefall eller digre grushauger.

Og ganske riktig, på retrospektiven Verklighetsmaskiner (Reality Machines) går publikum rundt med mobiltelefonene i høyeste hugg. Utstillingen på Moderna Museet i Stockholm er blitt en rik opplevelsesverden av lys og bevegelse, som det er vanskelig å ikke bli overveldet av.

Annonse