Annonse
00:00 - 29. januar 2016

Rapport fra Skjærsilden

Norske medier fikk omsider møte Facebook, aktøren de har gjort seg dødelig avhengig av. – Spennende, sier VGs digitalredaktør Ola E. Stenberg.

Et såkalt netthode: VGs digitalredaktør Ola E. Stenberg er avventende etter møtet med Facebook i London, men likevel klar på at journalistikk og teknologi må utvikles hånd i hånd: – Det er åpenbart at vi snart får mer robotjournalistikk.
Annonse

Du har fremstått som den største teknologioptimisten blant norske redaktører. Hvordan var det å møte Facebook, etter så mange år, i London på onsdag?

– Det var spennende å bli invitert. Det er spennende når Facebook inviterer nordiske medieaktører for å fortelle hva de gjør. Jeg tror samtidig at alle dro dit med en viss skepsis. Vi er alle bekymret for det samme, for å miste kontrollen over eget innhold, for økonomien i produksjonen, og vi er bekymret for det som har vært et tema lenge: Redaktørrollen.

Du er blitt sitert på at Facebook svarte dårlig på spørsmål om den strenge sensuren de praktiserer?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse