Annonse
00:00 - 29. januar 2016

Rapport fra Skjærsilden

Norske medier fikk omsider møte Facebook, aktøren de har gjort seg dødelig avhengig av. – Spennende, sier VGs digitalredaktør Ola E. Stenberg.

Et såkalt netthode: VGs digitalredaktør Ola E. Stenberg er avventende etter møtet med Facebook i London, men likevel klar på at journalistikk og teknologi må utvikles hånd i hånd: – Det er åpenbart at vi snart får mer robotjournalistikk.
Annonse

Du har fremstått som den største teknologioptimisten blant norske redaktører. Hvordan var det å møte Facebook, etter så mange år, i London på onsdag?

– Det var spennende å bli invitert. Det er spennende når Facebook inviterer nordiske medieaktører for å fortelle hva de gjør. Jeg tror samtidig at alle dro dit med en viss skepsis. Vi er alle bekymret for det samme, for å miste kontrollen over eget innhold, for økonomien i produksjonen, og vi er bekymret for det som har vært et tema lenge: Redaktørrollen.

Du er blitt sitert på at Facebook svarte dårlig på spørsmål om den strenge sensuren de praktiserer?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse