Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Nostalgi på tripp

Needlepoint tar oss rett tilbake til tiden da langt hår og skjegg faktisk var motkulturelle symboler.

Varige verdier: Needlepoint higer ikke akkurat etter å henge seg på dagens tidsånd. Illustrasjon: Sindre Klakegg Bruflot
Annonse

Jazz i disse tider kommer gjerne med en skråstrek etter. De siste par årene har én kombinasjon skilt seg spesielt ut. Nemlig jazz/prog. Det kan kanskje høres fjernt ut, men denne rockens frikete og litt nerdete lillebror er nesten som skapt for utenomekteskapelig samkvem med sin veloppdragne kusine.

Den musikalske vekkelsen som for tiden hjemsøker vårt land, har sitt utgangspunkt i en liten klikk musikere med tentakler inn i alle deler av norsk jazzliv. Et par av disse finner vi også i gitarist Bjørn Klakeggs band Needlepoint.

En av dem er bassist Nicolai Hængsle Eilertsen. Hans navn finner vi igjen på plater med Møster! og Elephant9, to av bandene som i størst grad har frontet denne bølgen. Synthist David Wallumrød finner vi på sin side i gospel-inspirerte Spirit in the Dark og som fjerdemann i trioen Bushman’s Revenge.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse