Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Musikken, og …

David Bowie etterlater spor i en lang rekke kunstformer.

Et liv i kunsten: Bowie i alle kanaler.
Annonse

Musikkvideo

Han var tidlig ute, de første videoene hans kom i 1972, og i 1977 kom en av de sterkeste: «Be My Wife». Hele videoen består av artisten med gitar foran hvit bakgrunn, og låtteksten har fire-fem linjer som gjentas. Likevel er følelsesspekteret Bowie formidler like bredt som i en mursteinsroman.

​Film
Ingen leverte en bedre filmatisk fremstilling av kunstneren Andy Warhol enn Bowie i Basquiat (1996). Filmen skildrer vennskapet mellom graffitikunstneren Basquiat og Warhol, og Bowie stjeler all oppmerksomhet hver gang han er synlig. Hans største filmrolle kom med hovedrollen i The Man Who Fell To Earth, der Bowie krasjer mot jorden i romskipet sitt. I rollen som Pontius Pilatus i Martin Scorseses Last Temptation of Christ kunne han høste av sin erfaring som rockegud i gestaltningen av en historisk, allmektig person.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.