00:01 - 15. januar 2016

Musikken, og …

David Bowie etterlater spor i en lang rekke kunstformer.

Et liv i kunsten: Bowie i alle kanaler.

Musikkvideo

Han var tidlig ute, de første videoene hans kom i 1972, og i 1977 kom en av de sterkeste: «Be My Wife». Hele videoen består av artisten med gitar foran hvit bakgrunn, og låtteksten har fire-fem linjer som gjentas. Likevel er følelsesspekteret Bowie formidler like bredt som i en mursteinsroman.
 

​Film
Ingen leverte en bedre filmatisk fremstilling av kunstneren Andy Warhol enn Bowie i Basquiat (1996). Filmen skildrer vennskapet mellom graffitikunstneren Basquiat og Warhol, og Bowie stjeler all oppmerksomhet hver gang han er synlig. Hans største filmrolle kom med hovedrollen i The Man Who Fell To Earth, der Bowie krasjer mot jorden i romskipet sitt. I rollen som Pontius Pilatus i Martin Scorseses Last Temptation of Christ kunne han høste av sin erfaring som rockegud i gestaltningen av en historisk, allmektig person.
 

Annonse