Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Musikken, og …

David Bowie etterlater spor i en lang rekke kunstformer.

Et liv i kunsten: Bowie i alle kanaler.
Annonse

Musikkvideo

Han var tidlig ute, de første videoene hans kom i 1972, og i 1977 kom en av de sterkeste: «Be My Wife». Hele videoen består av artisten med gitar foran hvit bakgrunn, og låtteksten har fire-fem linjer som gjentas. Likevel er følelsesspekteret Bowie formidler like bredt som i en mursteinsroman.

​Film
Ingen leverte en bedre filmatisk fremstilling av kunstneren Andy Warhol enn Bowie i Basquiat (1996). Filmen skildrer vennskapet mellom graffitikunstneren Basquiat og Warhol, og Bowie stjeler all oppmerksomhet hver gang han er synlig. Hans største filmrolle kom med hovedrollen i The Man Who Fell To Earth, der Bowie krasjer mot jorden i romskipet sitt. I rollen som Pontius Pilatus i Martin Scorseses Last Temptation of Christ kunne han høste av sin erfaring som rockegud i gestaltningen av en historisk, allmektig person.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur