Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Mangslungen mann (70)

De første 25 årene av forlaget Pax’ historie er etablert som legendariske. La oss heller, i anledning Bjørn Smith-Simonsens 70-årsdag, snakke om de siste 25 årene, hvor det gamle kollektivet har vært et enevelde under ham.

Tid og rom: Bjørn Smith-Simonsen ble akkurat sytti. Dataprogrammmet han sverger til, er bare halvparten så gammelt. Her sitter den fremtids- og fortidsrettede entreprenøren i Pax’ nye lokaler i Filmens Hus i kvadraturen i Oslo.
Annonse

Har du sett! Der står muskedunderen. Din sagnomsuste gamle PC

– Den får stadig nye kvaliteter. Siden den ikke er koblet til nettet, viser det seg jo at den heller ikke er koblet til amerikansk overvåkning. Maskinen er fra 1994, men programmet, som heter Enable, er fra 1982.

– Det er koketteri at du har den stående fremme, påslått?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse