Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Husets film

Oslo får sin egen arkitekturfilmfestival.

Parallell virkelighet: Above & Below vises på Cinemateket i Oslo på søndag. Foto: Markus Nestroy
Annonse

Blant arkitekter er det en vanlig oppfatning at bygninger og film er nært beslektet. For lekfolk kan dette være vanskelig å forstå. Og det er heller ikke så mange filmer som belyser temaet, i alle fall ikke på ordinær kino. For å gi Oslo-borgerne et innblikk i krysningspunktene, har Galleri Rom nå fått med seg Kunstnernes Hus, Cinemateket og DogA og sveivet i gang Arkitekturfilm Oslo. Festivalen, som arrangeres 15.–17. januar, har den passe kryptiske undertittelen Home. Work. Nowhere … Direktør ved Galleri Rom, Henrik der Minassian, har en klar ambisjon om at dette skal bli et permanent tilskudd til Oslos festivalflora.

– Hva slags filmer blir det når husene har hovedrollen?

– Det er både fiksjonsfilmer, dokumentarer og hybrider. Og det er ikke nødvendigvis filmer om hus i seg selv, men mer hvordan mennesker forholder seg til dem. Filmene utfordrer på forskjellig vis ideen om hva et tilholdssted kan være.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse