00:00 - 08. januar 2016

Den syngende statssekretæren

Med operasang og fargerike slips reiste Bjørgulv Vinje Borgundvaag Norge rundt for å klekke ut en høyrevridd kulturpolitikk. Hvordan vil han bli husket?

Slips og sang: Hvorfor brukte avtroppende statssekretær Borgundvaag sang i jobben? «Musikken går rett til hjertet, til følelsene. Som tidligere sanger og musikkpedagog, vet jeg hvilken kraft sang har.» Det var ikke alle i departementet som var forberedt på Borgundvaags utradisjonelle stil, sier han, men: – Jeg har prøvd å fortsette å være den jeg er, og ikke dukke inn i grådressen.

I en uvanlig grå blazer, med et uvanlig grått slips, gikk Bjørgulv Vinje Borgundvaag på talerstolen ved en konferanse i Bergen i fjor. Etter å ha sagt «tusen takk» til hun som introduserte ham, begynte statssekretæren i Kulturdepartementet plutselig å synge:

There’s nooo business like shooow business

and I tell you it so

Annonse