Annonse
00:45 - 27. februar 2015

Praten er den nye rocken

ESSAY Folk virker akkurat nå mer interessert i hva man har å si, enn i at man skal plugge i gitaren og lage bråk.

Annonse

SEMINAR

Det er vinterhalvår i musikkbransjen og tid for de viktige konferansefestivalene By:Larm og South by South­west (SXSW). I sin opprinnelige form handlet disse mye om å oppdage «morgendagens helter». Ser man på utviklingen de siste ti årene, får man inntrykk av at tyngdepunktet har beveget seg fra klubbscenene til konferansesalen; det å snakke om dagens musikkbransjeforhold er blitt arrangementenes viktigste aspekt.

Og det skjer ikke bare i Oslo eller i Texas. Trondheim hadde nettopp seminaret Trondheim Calling, Bergen har Brak-arrangementet i mars, Stavanger Spellemann-konferansen – med betydelige høyere «bransjetemperatur» enn under selve prisutdelingen dagen etter. Svenskene har denne måneden Where’s the Music i Norrköping – deres forsøk på å etablere et SXSW i Skandinavia. På verdensbasis kryr det av musikkbransjekonferanser.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse