Annonse
12:45 - 12. juni 2015

Olje i kunstmaskineriet

Blikkfang og brodd er ikke motsetninger i Statoils kunstsamling.

Oljemalt olje: Frans Widerbergs Paviljongen i havet (1999), oljeplattformer i solnedgang. Malt med olje på lerret.⇥Foto: Galleri Brandstrup / Statoil kunstprogram
Annonse

Statoil har samlet kunst i mange år, men et kunstprogram med klar profil for innkjøp og formidling ble først etablert i 2008. Selskapet har gått en lang vei fra tilfeldige malerier hengt opp mellom vannautomaten og toalettdørene, til praktbygg som nærmest konstrueres rundt kunsten.

Forløpet beskrives i katalogen til årets utstilling på Vestfossen Kunstlaboratorium, som i sin helhet er viet verk fra Statoils samling. Kurator Mari F. Sundet har fått velge helt fritt, men har i praksis måttet begrense seg til verker fra kontorene i Norge og London for å holde transportkostnadene nede.

Utstillingen er nemlig ikke sponset av Statoil, noe som for Vestfossen var et viktig prinsipp, men jeg tar meg i å lure på hva vi gikk glipp av fordi det befant seg i USA eller Singapore.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur