Annonse
10:24 - 22. januar 2015

Markedskritikk med dans

Menneskene settes opp mot systemet, men de viser seg også å være to sider av samme sak.

Kunst og virkelighet: Lappetepper av gamle klær omgir dansere og arbeidere som forteller sine egne historier. Foto: Sabina Jacobsson
Annonse

ANMELDELSE

Debatten om «de manuelle» pekte på at hverdagen for dem som bygger, vasker og kateteriserer Norge kan være ganske fjern fra dem som administrerer virksomhetene. Næringslivsinspirert styringsiver har nøret opp under opprør som Helseaksjonen og sommerens lærerstreik. Kunsten, eller «kreativ sektor» på stammespråket, er heller ikke unntatt «innsatsstyring» fra engasjerte systemideologer.

«Vi ses i min nästa pjäs», pleide August Strindberg å si til dem han hadde noe uoppgjort med. Pia Maria Roll og Impure Companys «Vi ses i min nästa pjäs» – et drama begynte som en reaksjon på økonomismens inntog i kulturlivet, men ender med å handle om konsekvensene av nyliberalistisk tankegods i langt bredere forstand.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.