Annonse
16:22 - 19. mars 2015

Kvartettene kommer

Med Oslo Quartet Series kan du høre kammerensembler i toppsjiktet – på en helt vanlig tirsdag.

Schubert og Åm: Oslo strykekvartett spiller 24. mars. Foto: Morten Lindberg
Annonse

Klassisk kammermusikk i live-format foregår i dag hovedsakelig på festivalene, mens abonnementsserier er noe de etablerte orkester- og operainstitusjonene tilbyr. Et strålende unntak er Oslo Quartet Series, som siden 2012 har presentert flere av verdens ledende strykekvartetter på regelmessig basis gjennom sesongene. Publikum strømmer til, abonnementene rives bort, og serien sprer seg i dag fra Oslo til Trondheim og Bodø.

Satsingen har vært ambisiøs og beundringsverdig drevet frem av kvartettmusikerne selv. Kunstnerisk råd består for tiden av representanter fra Vertavo-kvartetten, Engegård-kvartetten og Oslo strykekvartett. Konsertene sirkler rundt ulike temaer, og dansere, skuespillere og foredragsholdere hentes inn for å kommentere og skape sammenheng.

Serien har et eget talentutviklingsprogram, og det ble en fin veksling da Quartet Tempus fra Norges musikkhøgskole møtte den østerrikske stjernekvartetten Quatuor Mosaïques i Gamle Logen i slutten av februar.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse